Vattnet från Storskogen ska flöda igen

Snart ska det fina vattnet från källan i Storeskogen i Töllsjö åter per flaska nå konsumenterna. 
Nu rustas anläggningen för omstart.

Henrik Müntzing går från glass till Töllsjövatten. FOTO INGEMAR BRINK

Det fixas och donas för fullt i tappningsanläggningen där Töllsjövägen möter stora vägen Borås - Alingsås. Efter över två år i malpåse är det nu åter dags att sätta anläggningen i drift. Vattnet från Edins källa vid Storskogen ska åter nå marknaden.

- Jag räknar med att vi behöver tiden fram till nyår för att få i ordning allt och klart med myndigheter, säger Henrik Müntzing, den nye ägaren till källan och vattenverksamheten. Han har förflutet i en annan sval gren av livsmedelsbranschen. Han tillhör glassfamiljen Müntzing, som byggt upp Triumf i Partille. Stegvis har familjen sålt glassföretaget till bondeägda norska Diplom-is. Vid årsskiftet lämnade Henrik Müntzing glassföretaget.

Han köper källan och tillhörande anläggning från Lennart Edin, som ursprungligen var med och startade verksamheten. Edins vatten har varit varumärket, och kan så förbli.
- Edins är ett bra och något inarbetat namn, men inget är bestämt ännu om det, säger Henrik Müntzing.

Senast tappningen var igång skedde det i regi av ett företag kopplat till Flexihus i Vårgårda. När husföretaget havererade avbröts tappningen i Storeskogen.
Henrik Müntzing har rejäl erfarenhet av livsmedel och kan detaljhandeln. Det bör öka möjligheterna att lyckas med vattenaffärerna.

- Efter lång avstängning måste vi på nytt få produktionen godkänd av myndigheterna. Vi ska också se till att få vattnet klassificerat som mineralvatten. Grundkrav för att få använda begreppet mineralvatten är att tappa vid källan. Det gör vi, säger Henrik Müntzing.
Han blev också imponerad av adressen. Storeskogen.
- Visst känns det fint att jobba med en sådan här produkt på ett ställe som heter så.
Snart kan Bollebygds kommun åter ståta med två ädla vattenmärken.

Av Ingemar Brink

Publicerad: 2006-10-06 22:24

Åter Press/Bilder